Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka z grillowaną piersią, szybka w wykonaniu. Smak cudowny i na pewno ozdoba każdego stołu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Rukolę płuczemy i osuszamy. Pierś kurczaka kroimy w grubą kostkę, posypujemy oregano, solą, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i zalewamy winem. Przykrywamy i odstawiamy marynatę do lodówki. Zielony groszek wyjmujemy ze strąków. Plasterki cukinii posypujemy oregano i solą, chwilę grillujemy z obu stron. Zdejmujemy cukinię i grillujemy zamarynowaną cebulę. Potem patelnię grillową skrapiamy olejem, dokładamy osączone marynowane mięso. Wszystko grillujemy kilka minut , na koniec dodajemy cukinię, czosnek i po dwóch minutach zdejmujemy z ognia i studzimy. Na talerzu rozkładamy rukolę następnie wykładamy resztę składników, posypujemy prażonym sezamem , dodajemy zielony groszek i wszystko polewamy sosem balsamicznym.