Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest kwaskowo -pikantna .Smak sałatki na pewno każdemu zasmakuje.Dobrze sprawdza się na imprezach czy spotkaniach rodzinnych .)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Czerwoną paprykę umyć , Usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski .Korniszony pokroić w drobną kostkę .Pokrojoną paprykę i ogórki przełożyć do miski ,wymieszać .Posypać cukrem , pieprzem i polać sokiem z cytryny.
Czerwoną cebulę obrać i opłukać pokroić w drobną kostkę. Posypać na warstwę papryki i korniszonów.Nałożyć warstwę majonezu.
Grzybki marynowane osączyć z zalewy , pokroić w kosteczkę .Wyłożyć na warstwę majonezu.
Pomidory umyć ,sparzyć gorącą wodą ,obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę .Pokrojone pomidorki nałożyć na pokrojone grzybki .
Ząbki czosnku drobno posiekać ,posypać nim pomidory , przyprawić solą i pieprzem .Nałożyć warstwę majonezu .Wierzch sałatki udekorować kilkoma grzybkami i pokrojonym drobno koperkiem. Smacznego: )