Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z kapusty pekińskiej i cykorii"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Z kapusty i cykorii usuń wierzchnie liście, opłucz, osusz. Cykorie przekrój na ćwiartki, wykrój białe części (głąby) – dzięki temu cykoria utraci goryczkę.
Kapustę i cykorię drobno posiekaj. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Do salaterki włóż kapustę oraz cykorię, dodaj starte jabłko, wymieszaj.
Do kubeczka włóż jogurt, dodaj majonez, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę tuż przed podaniem, wymieszaj. Rada: Sałatkę możesz posypać pokruszonym serem pleśniowym np. lazur.
20 minut, porcja: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie