Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z komosy ryżowej

Sałatka z komosy ryżowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 4270

Dodano:

Odsłon: 369

Bardzo smaczna salatka z komosa ryzowa, marchewka, jablkiem, pomarancza, rodzynkami i orzeszkami ziemnymi. Jest to w zasadzie salatka dla wegetarian, ale smakuje równiez wielbicielom schabowego :)

Składniki

  • 250 g komosy ryżowej
  • 250 g marchewki
  • 75 g rodzynek
  • 100 g orzeszków ziemnych
  • 1 jabłko
  • 1 organiczna pomarańcza
  • 1 cebula
  • 3 - 4 łyżki liści mięty
  • 3 - 5 łyżek oleju
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oplukac komose i gotowac na wolnym ogniu w 500 ml wody przez 15-20 minut az cala woda zostanie wchlonieta.
    Marchewke, cebule i jablko pokroic na male kawalki. Zetrzec skórke pomaranczy, potem ja obrac i pokroic na kawalki.
    Posiekac orzeszki ziemne i miete.
    Wymieszac komose z jablkiem, cebula, orzeszkami ziemnymi i kawałkami pomaranczy. Dodac oliwe, miete, skórke pomaranczowa i sok z cytryny do smaku i doprawic sola i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń