Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...mały,udany eksperyment ;-) POLECAM
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Kurczaka umyć,osuszyć i pokroić w cienkie paski.Wymieszać z 4-5 łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki. W tym czasie posiekać kapustę i pokroić w kostkę resztę warzyw.Wsypać wszystko do dużej miski ,polać sosem (olej+sól+pieprz+sok z cytryny+posiekane listki mięty i melisy) i dokładnie wymieszać.Doprawić jeszcze solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć kurczaka ok 5-7 min,doprawić solą i pieprzem .Wystudzone mięso wyłożyć na sałatkę,posypać pokrojoną fetą i oliwkami.
SMACZNEGO