Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z młodych buraczków"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
ok. 45 minut • Koszt porcji ok. 1,15 zł • Przepis na 4 porcje • Kalorie na porcję ok. 160 kcal
Z botwinki odciąć liście. Buraczki obrać i ugotować. Gdy będą miękkie, wlać sok z cytryny i ostudzić.
Liście umyć i pokroić. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki.
Schłodzone buraczki pokroić, połączyć z liśćmi i jajkami, doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.
Ostrzejszy smak można uzyskać, dodając pokrojone kiszone ogórki i majonez.Źródło: Kobieta i życie