Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna salatka dobra na uroczysty obiad
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Składniki
3 lyzki soku z cytryny , 7 lyzek oliwy oraz szczypte soli i pieprzu dokladnie wymieszac. Pomidory pokroic w cienkie paseczki. Rukole umyc, osuszyc. Oberwac listki bazyli od lodyzki. Grzyby oczyscic, pokroic w bardzo cienkie plastry. Chleb pokroic w mala kostke i zarumienic na 4 lyzkach goracej oliwy. Na drugiej patelni rozgrzac reszte oliwy, wlozyc grzyby i podsmazyc 5 minut naostrym ogniu. Doprawic sola i pieprzem, skropic reszta soku z cytryny. Grzyby ,rukole , bazylie oraz pokrojone pomidory wymieszac z przygotowanym wczesniej sosem. Posypac grzankami i od razu podawac.