Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słony, wyrazisty serek świetnie współgra ze słodkawym burakiem marynowanym w occie balsamicznym.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Cukinie kroimy w plastry grubości ok. 5 mm, smarujemy z obu stron oliwą rozmieszaną z przetartym czosnkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Buraki myjemy (nie obieramy) i również układamy na papierze. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Cukinię pieczemy ok 25 minut, a buraki ok. 60-90 minut, w zależności od wielkości. Powinny być lekko miękkie.
Pozostałą oliwę mieszamy z octem balsamicznym.
Po wystudzeniu buraki obieramy, kroimy w cienkie półplasterki, umieszczamy w misce, polewamy połową dressingu i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na kilkanaście minut.
Na talerzu układamy rukolę i pozostałe składniki, całość polewamy resztą dressingu.