Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słony, wyrazisty serek świetnie współgra ze słodkawym burakiem marynowanym w occie balsamicznym.
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 496
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 431
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 12
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1021
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 143
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 496
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 431
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 12
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1021
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 143
Składniki
Cukinie kroimy w plastry grubości ok. 5 mm, smarujemy z obu stron oliwą rozmieszaną z przetartym czosnkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Buraki myjemy (nie obieramy) i również układamy na papierze. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Cukinię pieczemy ok 25 minut, a buraki ok. 60-90 minut, w zależności od wielkości. Powinny być lekko miękkie.
Pozostałą oliwę mieszamy z octem balsamicznym.
Po wystudzeniu buraki obieramy, kroimy w cienkie półplasterki, umieszczamy w misce, polewamy połową dressingu i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na kilkanaście minut.
Na talerzu układamy rukolę i pozostałe składniki, całość polewamy resztą dressingu.