Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczyka z suszonymi pomidorami i papryką

Sałatka z tuńczyka z suszonymi pomidorami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 1055

Dodano:

Odsłon: 311

Pyszna, sycąca sałatka z tuńczyka z suszonymi pomidorami, papryką czerwoną i sałatą z dodatkiem papryczki chili. Idealna do pracy, doskonała na podwieczorek.

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • papryka czerwona 1 szt
  • sałata lodowa 0,5 szt
  • suszone pomidory 6 szt
  • papryczka chili 0,5 szt
  • cebula czerwona mała 1 szt
  • oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Liście sałaty opłukujemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy: czerwoną w kostkę a papryczkę chili drobno siekamy. Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski lub kostkę.

  2. Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mieszamy.
    cebulę czerwoną kroimy w cienkie krążki i układamy na sałatce.
    Jeśli nie lubimy ostrego smaku cebuli możemy ją najpierw przelać wrzątkiem na sicie, odsączyć i wtedy dodać do sałatki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń