Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem, fasolą i cebulkami perłowymi

Sałatka z tuńczykiem, fasolą i cebulkami perłowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1575

Dodano:

Odsłon: 323

Proponuję dziś przepyszną i szybką sałatkę, nic nie trzeba gotować, wystarczy pokroić dwa składniki, pozostałe wrzucić do miski, pomieszać i gotowe. Sałatka jest bezzbożowa, serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 1 cebulka
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 puszki tuńczyka w oliwie
  • 1 słoiczek cebulek perłowy
  • 3 ogórki kiszone
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę siekamy drobno i wrzucamy do miski.

    Fasolę z puszki odsączamy z zalewy i płuczemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy do miski i mieszamy.

    Cebulki odsączamy i wrzucamy do miski.

    Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski.

    Tuńczyka nie odsączamy, wraz z oliwą przekładamy do miski.

    Na koniec trochę soli i pieprzu, mieszamy i gotowe. Możemy zajadać od razu. Jest przepyszna, smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego Jak mogłem przegapić sałatkę z tuńczykiem ;) Niedziela i wszystko jasne, ale lepiej późno, niż wcale.
Kolejna sałatka do pamięci, a z tuńczykiem, to jest ich już kilkadziesiąt i każda pyszna :)
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń