Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ze szpinakiem, bekonem i pestkami dyni

Sałatka ze szpinakiem, bekonem i pestkami dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1503

Bardzo smaczna sałatka na upalne dni

Składniki

  • szpinak świeży, 1 opak.
  • bekon, 25 dkg
  • pestki dyni, 1/2 opak.
  • Sos tzatziki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak opłukać i osuszyć

  2. Bekon pokrojony w plastry pokroić w cienkie paski i usmażyć na chrupko. Wystudzić.

  3. Pestki dyni uprażyć na patelni. Ostudzić

  4. Przygotować sos tzatzki (najlepszy własnej roboty czyli: ok. 4-5 szt. średnich ogórków gruntowych, 1 szt. jogurtu greckiego (400 ml) np. Bakomy, pieprz, sól, czosnek, oregano, oliwa z oliwek. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wycisnąć. Wyciśnięte ogórki połączyć z jogurtem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, szczyptą oregano i kilkoma kroplami oliwy. Wymieszać z pozostałymi składnikami.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń