Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatkowy zwierzyniec"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 128
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 128
Składniki
W garnku zagotuj 2-3 litry wody z solą. Wrzuć makaron i ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia. Przełóż do miski, skrop olejem, wymieszaj.
Groszek ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, pozostaw do ocieknięcia. W rondelku rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć rozmrożony groszek, krótko podduś. Zdejmij z ognia, dopraw solą. Ostudź.
Pomidorki koktajlowe opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, przekrój na połówki. Szynkę pokrój w plastry, a potem w paseczki.
Do miski wsyp ugo towany i ostudzony ma karon. Dodaj groszek, szynkę oraz połówki pomidorków, wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop olejem, raz jeszcze starannie wymieszaj.
czas ok. 30 min; porcja – 420 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety