Do góry

Dania główne Przepis na:

Sandacz pieczony

Sandacz pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 65

Przepis wart wypróbowania: "Sandacz pieczony"

Składniki

  • 60 dag filetów z sandacza (może być inna biała ryba
  • np. dorsz)
  • 50 dag małych ziemniaków
  • 50 dag pomidorów
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek świeżych ziół (np. oregano
  • tymianek
  • rozmaryn)
  • 1 łyżka oleju
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować (nie rozgotować). Po ugotowaniu pokroić na ćwiartki. Pomidory umyć i też pokroić na cząstki.

  2. Filety umyć, oczyścić, pokroić na niewielkie kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 15 min do lodówki.

  3. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym olejem. Obłożyć pomidorami i ziemniakami, skropić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200oC przez 30 minut, podawać z ziołami.

  4. ok. 70 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń