Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sardynki na jajkach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą. Kiedy ostygną, obierz ze skorupek i każde przekrój na pół.
Odsącz kukurydzę. Natkę posiekaj. Oba wymieszaj z majonezem. Przypraw do smaku (mieszanka powinna być dosyć pikantna). Rozłóż masę na połówkach jajek. Na wierzch każdego połóż sardynkę. Posyp natką.
Do przyrządzenia tej dekoracyjnej przystawki możesz użyć dowolnej ryby w oleju. Smaczna będzie także z kawałeczkiem wędzonej makreli lub śledzia. Jeśli zapomniałaś kupić kukurydzy, użyj zielonego groszku (z puszki).
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Bella Relaks