Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna propozycja na wykorzystanie schabu, polecam!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34631
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34631
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i ponacinać w taki sposób, by powstały warstwy. Przyprawić kucharkiem, czosnkiem i częścią papryki. Następnie na jednej warstwie poukładać część boczku pokrojonego w plastry, skrojone orzechy i plasterki sera ( u mnie mozzarella kupowana na wagę). Tak samo zrobić z druga warstwą.
Następnie mięso zwinąć tworząc roladę i obwiązać sznurkiem. Nasmarować oliwą, posypać ziołami i papryką. Szczelnie owinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać margarynę i przez kilka minut obsmażać mięso wyciągnięte z folii
Obsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Piec przez ok. 120-150 min. Przed podaniem można pokroić w plastry. Smacznego!