Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony z suszonymi śliwkami

Schab pieczony z suszonymi śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 13483

Dodano:

Odsłon: 2505

Ze śliwkami jest bardzo smaczny i aromatyczny.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Schab umyć, natrzeć solą i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i obłożyć śliwkami. Naczynie przykryć i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Schab podczas pieczenia podlewać małą ilością gorącej wody i wytworzonym sosem pod koniec pieczenia oprószyć schab mąką. Upieczony schab podzielić na porcje i obłożyć śliwkami. Podawać do obiadu na gorąco lub na zimno chrzanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń