Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab po cygańsku"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 121
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 121
Składniki
Pokrój schab na 8 plastrów. Rozbij je, posyp solą, pieprzem, majerankiem. Warzywa oczyść, drobno pokrój, wymieszaj.
Połowę warzyw wsyp do naczynia żaroodpornego. Ułóż plastry schabu, posyp resztą warzyw. Oprósz solą.
Majonez wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem. Masą posmaruj wierzch dania. Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj ok. 80 min.
<strong>Przepis nadesłała Agata Skiby z Łabędziowa</strong>Źródło: Takie jest życie