Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod mozzarellą

Schab pod mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1804

Dodano:

Odsłon: 24070

Ciągnąca smakowitość.

Składniki

  • schab, 1 kg
  • Ser mozarella, 1/2 kg
  • oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić schab na plastry ok 1 cm. Podsmażyć z obu stron na patelni na złoty kolor.

  2. W naczyniu żaroodpornym poukładać podsmażony schab a na nim pokrojony ser mozzarella.( pod serem mogą znajdować się najróżniejsze składniki-co kto lubi w ilościach dowolnych)

  3. Pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni 20 minut lub aż ser roztopi się i zrumieni. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 13 stycznia 2012 Prosto, smacznie i zawsze może smakować inaczej :) Takie przepisy lubię!! 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mimi2 29 kwietnia 2010 Dziękuję :) Chyba zrobię z pieczarkami, papryką i cebulką :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 29 kwietnia 2010 Do Mimi2. Na schabiku możesz poukładać co tylko dusza zapragnie lub żołądek pozwoli: cebula, czosnek, pieczarki, brokuł, papryka we wszystkich kolorach, pomidor, marchewka, kapary, oliwki, groszek, kukurydzę, jajka gotowane, karczochy, ogórka, ananasa, szynkę, salami i mała golonka zmieści się ale naprawdę mała. Pozdrawiam wszystkich smakoszy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mimi2 29 kwietnia 2010 Może zaproponujecie, co można by położyć na tym schabiku pod mozzarellę :) Brak mi inwencji...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń