Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowany smak i aromat. Pewnie ameryki nie odkryłam, ale połączenie składników zadowala moje podniebienie w zupełności :) Polecam
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67553
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1866
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67553
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1866
Składniki
Wymieszać płynne składniki, dodać przyprawy i zamarynować mięso w takim sosie, kilka godzin przed podaniem (co najmniej 6)
Wyjąc mięso z marynaty i obsmażyć z 2 stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Podlać sosem z marynaty i szklanką wody. Dusić pod przykryciem, ąż do całkowitego ugotowania mięsa.
Ugotowane mieso wyjąć na talerz. Do sosu winowego wsypać Knorr i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. zagotować, aż powstanie sos. Włożyć mięso ponownie i jeszcze ok 10 min gotować całosć na bardzo małym ogniu.
Podawać z dowolnymi dodatkami. Ja nie jadam ziemniaków więc zrobiłam SAŁATKĘ: zielona sałata, kapary,oliwki + pół łyżki majonezu i niecała łyżeczka octu balsamicznego.