Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w kapuście"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa
Schab umyj, osusz. Marynatę klasyczną wsyp do miseczki, wlej olej ryżowy, wymieszaj. Posmaruj schab z każdej strony. Włóż do formy, szczelnie owiń folią spożywczą, wstaw na kilka godzin (a najlepiej na noc) do lodówki.
Czerstwą bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mieloną łopatkę wyrób z bułką, cebulą, wbij jajka, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrób. Liście kapusty umyj, wytnij nerwy. 2-3 liście ułóż na sobie, rozsmaruj mięso mielone. Ułóż lekko osączony z marynaty schab, obłóż resztą mielonego mięsa, przykryj pozostałymi liśćmi.
Całość uformuj w podłużną pieczeń, owiń sznurkiem. Schab ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem około godziny w temp. 190°C. Schab doskonale smakuje z sosem czosnkowym.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie