Do góry

Dania główne Przepis na:

schab w sosie grzybowym

schab w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 58

Dodano:

Odsłon: 364

Schab w sosie grzybowym idealny do kasz

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Namocz suszone grzyby w ciepłej wodzie - ilość zależy od tego jak bardzo mocno sos ma mieć grzybowy posmak. Ja dałam garść suszonych grzybów.

    2. Grzyby drobno pokroić gdy namiękną i razem z wodą przelać do garnka.

    3. Pokroić jedna cebulę w piórka i dorzucić do garnka.

    4. Dodać przyprawy: 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 6-8 ziarenek pieprzu, odrobinę soli.

    5. Całość zagotować i gotować około 15 minut.

  2. 6. Schab kroimy w paski.

    7. Dorzucamy do garnka i gotujemy do miękkości oraz tak żeby przeszedł smakiem sosu grzybowego.

    8. Po przygotowaniu już całości można sos zagęścić odrobina mąki lub jeśli ktoś woli bardziej płynny np. zabielić odrobina śmietany.

    Smaczenego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń