Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z fasolą w sosie curry"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Na oliwie usmażyć mięso z obu stron. Zdjąć z patelni. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na tłuszczu po mięsie, wrzucić roztarty czosnek, mieszać minutę. Dodać curry. Dusić 2 minuty. Cebulę wyjąć.
Połowę mięsa włożyć do tego samego garnka. Przykryć połową cebuli, groszkiem i połową fasoli. Przykryć resztą mięsa i cebuli i pozostałą fasolą wymieszaną z chili.
Bulion wymieszać i octem i koncentratem. Zalać mięso. Zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień i dusić około 1,5 godziny.
Jeśli nie przepadasz za pikantnymi daniami, zrezygnuj z dodawania chili i zastąp je mieloną paparyką.
ok. 120 minut.Źródło: Twoje Imperium