Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z figami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1553
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1553
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso myję, osuszam i przez całą jego długość robię nacięcie, tak by powstała kieszeń. Nacieram schab przyprawami i smaruję miodem. W kieszeni upycham ciasno figi i spinam wykałaczkami jej brzegi. Mięso wkładam do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie rumienię schab na gorącym oleju. Następnie piekę mięso ok. godz. w temp. 200°C.
90 min, porcja 450 kcal, koszt porcji ok. 5 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie