Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z figami

Schab z figami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Schab z figami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso myję, osuszam i przez całą jego długość robię nacięcie, tak by powstała kieszeń. Nacieram schab przyprawami i smaruję miodem. W kieszeni upycham ciasno figi i spinam wykałaczkami jej brzegi. Mięso wkładam do lodówki na ok. 2 godz.

  2. Po tym czasie rumienię schab na gorącym oleju. Następnie piekę mięso ok. godz. w temp. 200°C.

  3. 90 min, porcja 450 kcal, koszt porcji ok. 5 zł, przepis na 6 porcji.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń