Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z grilla

Schab z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 629 Ocena: 9059

Dodano:

Odsłon: 5036

smaczny, aromatyczny schab z grilla

Składniki

  • plastry schabu 4 szt. (grubośc ok. 1,5cm każdy)
  • Marynata:
  • olej 8 łyżek
  • ocet 1/2 łyżeczki
  • ciemny sos sojowy 1/2 łyżeczki
  • przyprawa gyros 1 łyżeczka
  • czarny pieprz 1/2 łyżeczki
  • ostra mielona papryka 1/4 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • liście laurowe 4
  • ziele angielskie 8 kulek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab należy umyć i bardzo delikatnie rozbić plastry tłuczkiem.
    Składniki marynaty wymieszać ze sobą, czosnek pokroić w plasterki.
    Na dnie naczynia ułożyć połowę liści laurowych i ziela oraz plasterków czosnku. Włożyć na to dokładnie posmarowany marynatą schab.
    Na górze ułożyć resztę liści, ziela i czosnku. Zalać pozostałą marynatą. Włożyć schab (w zamkniętym pojemniku) do lodówki - minimum na minimum 1 dobę.
    Wyjąć schab, dokładnie usunąć z niego czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Grillować po 5 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie. Podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń