Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z owocami"
Składniki
Brzoskwinie odlej. Pokrój w kostkę, 1/3 odłóż. Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, też pokrój w kostkę. Wymieszaj owoce z twarożkiem i 2 łyżkami natki. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oczyść mięso. Wykrój 4 duże kotlety. Przykryj je folią i rozbij. Każdy płat posyp solą i pieprzem. Rozłóż nadzienie. Przykryj plastrem słoniny. Zwiń roladki. Obwiąż lub zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż w formie do zapiekania. Posyp obraną i poszatkowaną cebulą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Opiekaj 15 min. Wlej szklankę bulionu. Przykryj naczynie i duś mięso około 50 minut. 5 minut przed końcem włóż do naczynia pozostałe brzoskwinie.
Powstały sos przelej do rondelka. Dodaj sok jabłkowy. Zagotuj, połącz z mąką rozrobioną odrobiną wody. Chwilę pogotuj, zabiel śmietaną. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki ułóż na talerzach. Polej przygotowanym sosem.Źródło: Świat kobiety