Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z roszponką i serem.

Schab z roszponką i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 307 Ocena: 2118

Dodano:

Odsłon: 11117

Dziś proponuję Schab nadziewany roszponką, jest to jedna z najzdrowszych odmian sałaty – zawiera witaminę C, co cytryna, zaś pod względem zawartości żelaza niemal dorównuje szpinakowi.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ opakowania roszponki
  • 15 dag sera żółtego
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Papryka czerwona
  • Sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy.
    2. Mięso solimy i posypujemy przyprawą.

  2. 3. Na każdy kawałek układamy pół plasterka sera

  3. 4. Na ser układamy kilka roszponek.

  4. 5. Następnie dwa plasterki papryki.

  5. 6. Roladki ciasno zawijamy.

  6. 7. Panierujemy najpierw w jajku, po czym w bułce tartej.

  7. 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    9. Roladki gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 kwietnia Puk, puk :D
Mogę parę skubnąć, bo nie mamy pomysłu na dzisiejszy obiad ;)
Tak apetycznie wyglądają, że grzechem by było nie skorzystać :)
Odpowiedzi: 3 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń