Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z sosem i ryżem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Grzyby namocz i ugotuj. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu, osącz. Mięso pokrój w dużą kostkę i obsmaż. Przypraw solą, pieprzem, bazylią. Zalej szklanką wody i duś do miękkości. Włóż ugotowane grzyby razem z wywarem i znów chwilę gotuj.
Zagęść śmietaną oraz mąką i zagotuj. Przypraw do smaku. Podaj z ryżem, posyp posiekaną natką.
Edyta Kyć z Sieniawy</strong>Źródło: Takie jest życie