Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe megaserowe - błyskawicze drugie danie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Schab kroję na kotlety rozbijam tłuczkiem. Oprószam przyprawą do mięs i czosnkiem, odstawiam na 15 minut.
W tym czasie robię panier kę: jajka wbijam do miski, miksuję z solą i pieprzem. Wsypuję obie mąki, mieszam. Dodaję posiekaną cebulę oraz drobno starte sery. Wkładam do tego kotlety, mieszam, odstawiam na 20 min.
Na patelni rozgrzewam olej. Układam kotlety (uważam, by były całkowicie pokryte panierką). Smażę na wolnym ogniu z obu stron do czasu, aż ładnie się zrumienią.Źródło: Tina