Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z boczniaków

Schabowe z boczniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 331 Ocena: 6396

Dodano:

Odsłon: 3305

Niezwykle aromatyczne

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Boczniakom tak przycięłam grubsze nasady aby kotlety wyszły płaskie.

  2. A teraz tradycyjne panierowanie, najpierw w mące potem w roztrzepanych jajach i w bułce tartej.

  3. Smażyłam je dosyć krótko do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Obcięte ogonki także opanierowałam i usmażyłam.
    Kotlety posypałam po wierzchu solą i pieprzem.

    Kotletów wyjdzie naprawdę sporo :)

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 27 stycznia Boczniaki przyjmę chętnie w każdej wersji. Przepyszne :) Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 22 stycznia Dostałam ślinotoku,kocham,uwielbiam boczniaki zwłaszcza tak przygotowane:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 stycznia Supcio :) Znam, czasem robię, są pyszne i co więcej, wszyscy w domu jedzą ;) Prosta rzecz, a jak cieszy i świetnie smakuje :) Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 21 stycznia A to mi smaka narobilas !! Ojej, cos pysznego! uwielbiam, a jeszcze bardziej z kani. O rany, jak moge teraz spac spokojnie ? Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń