Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1769
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 258
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1769
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 258
Składniki
Boczniakom tak przycięłam grubsze nasady aby kotlety wyszły płaskie.
A teraz tradycyjne panierowanie, najpierw w mące potem w roztrzepanych jajach i w bułce tartej.
Smażyłam je dosyć krótko do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Obcięte ogonki także opanierowałam i usmażyłam. Kotlety posypałam po wierzchu solą i pieprzem. Kotletów wyjdzie naprawdę sporo :) Smacznego :)