Do góry

Desery Przepis na:

Seler w musztardowym sosie na grzankach z łososiem

Seler  w musztardowym sosie na grzankach z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Seler w musztardowym sosie na grzankach z łososiem"

Składniki

  • średniej wielkości korzeń selera
  • 6 kromek żytniego chleba
  • 100 g wędzonego łososia sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • łyżeczka musztardy dijon
  • łyżeczka musztardy ziarnistej
  • łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotuj sos, mieszając wszystkie jego .

  2. Selera obierz i pokrój w cienkie plastry. Ułóż je jeden na drugim i posiekaj na zapałki. By warzywo nie ściemniało, przełóż je do miski z sosem i dokładnie wymieszaj.

  3. Odstaw na godzinę, by smaki się przegryzły.

  4. Na kromkach chleba układaj porcje selera, a na wierzchu plastry łososia. Podawaj od razu.

    Źródło: Pani

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń