Do góry

Desery Przepis na:

Semifredo migdałowo - truskawkowe

Semifredo migdałowo - truskawkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 363

Przepyszny orzeźwiający deser na upały.

Składniki

  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1/2 szkl. truskawek (mogą być mrożone)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni a truskawki rozgnieć widelcem lub jak wolisz to zmiksuj blenderem.
    Jajka sparz potem oddziel zółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. W drugiej misce ubij białka a w trzeciej śmietankę .

  2. Powoli połącz śmietankę z żółtkami i białkami. Na końcu dodaj migdały i truskawki . Delikatnie wymieszaj.
    Foremkę keksową wyłóż folią spożywczą .Całą powstałą masę wlej do keksówki. Włóż do zamrażarki. Ja mrożę całą noc a przed podaniem wyciągam 10 minut wcześniej. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń