Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mariola zapodała danie, któremu oprzeć nie mogliśmy się. Bajecznie proste, a jakże smaczne. Fakt serdelki z zaufanej masarni, Mariola robi własne, wielki szacun <3 Prosto i mega smacznie <3
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Serdelki kroimy na kilku milimetrowe plastry, gotujemy w wodzie (1 l) z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Mąkę, musztardę i śmietanę mieszamy, dodajemy do wywaru, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu, do zagęszczenia. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z puree i ulubionymi dodatkami.