Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serduszka w białej czekoladzie"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao oraz przyprawą korzenną. Miód stop, przestudź. Połącz go z olejem, po rcjami domieszaj do mąki z kakao i przyprawą. Sodę rozpuść w śmietanie. Białka ubij na sztywno.
Przygotowaną masę połącz z żółtkami oraz śmietaną z sodą. Domieszaj pianę z białek. Ciasto odstaw na całą dobę w chłodne miejsce (ale nie do lodówki!).
Następnego dnia stolnicę oprósz mąką. Kładź na niej porcje ciasta, wałkuj je na grubsze placki. Powycinaj z nich foremkami serduszka. Ułóż je na blachach przykrytych pergaminem.
Piecz ok. 10 minut w temp. 180 st. Wystudź. Oblej białą polewą czekoladową.Źródło: Tina