Do góry

Śniadania Przepis na:

Serek kajeński z kiełkami lucerny

Serek kajeński z kiełkami lucerny

Autor:

Przepisów i artykułów: 940 Ocena: 24446

Dodano:

Odsłon: 355

Propozycja na szybkie przygotowanie zdrowego serka śniadaniowego z wyraźną nutą ostrości pieprzu cayenne.

Składniki

  • 500 g serka wiejskiego (light)
  • 50 g kiełków lucerny
  • 1 mała czerwona cebulka
  • pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • 2 szczypty kurkumy
  • 2 łyżki oleju lnianego (złocistego)
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, kiełki lucerny delikatnie siekamy i dodajemy do serka wiejskiego razem z dwoma łyżkami oleju lnianego, pieprzem cayenne oraz kurkumą. Wszystkie składniki mieszamy i dosalamy do smaku.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń