Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1002

Dodano:

Odsłon: 2403

Tradycyjny sernik na kruchym spodzie z rodzynkami i polewą czekoladową, delikatny i pyszny.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. najpierw przygotowujemy ciasto: ucieramy masło z żółtkami i cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, pianę z białek i mieszamy.
    Przekładamy ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    2. Sery przekładamy do miski, dodajemy żółtka, cukier, masło i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, pianę z białek, namoczone wcześniej rodzynki i delikatnie mieszamy. Wykładamy masę serową na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 50 minut.

    Uchylamy drzwiczki piekarniki i czekamy do ostudzenia sernika.
    Ostudzony sernik polewamy roztopioną czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 stycznia 2018 SERNIK? No nie wierzę ;)
Tam gdzie on, tam i ja xD

Super ciacha i chętnie bym zwinął te wszystkie kawałki z foty. Na rano jak znalazł, pycha :D
Odpowiedzi: 4 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń