Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to sernik mojej Mamy i nie znalazłam podobnego przepisu w internecie:)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Składniki
Z mąki, margaryny, śmietany i żółtek zrobić ciasto- najlepiej dziś na jutro. Zawinąć i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia upiec 3 placki.
Masa serowa: ser, masło, jajka, cukier, cukier waniliowy(może być olejek waniliowy) włożyć do rondla dobrze rozmieszać i zagotować. Wsypać proszek budyniowy do kubeczka+ łyżkę zimnego sera i rozmieszać z troszką zimnej wody, by miało konsystencję gęstej śmietany. Wlać budyń do gotującego się sera i mieszać aż się zagotuje ponownie i po przegarnięciu łyżką, żeby odsłaniało się dno rondla. Dodać przygotowane bakalie i gorącym przełożyć placki.
Można posypać cukrem pudrem lub zrobić czekoladowe esy-floresy. Smacznego!