Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z ciastem maślankowym. Sernik krówkowy z gruszkami, wyszedł pyszny.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
ciasto:Zmiksować masło z cukrem, dodając po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach, dolewając maślankę. Podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozsmarować na blaszkę ,30x40.(zamkniętej ze wszystkich stron i z papierem.) Mniejszą schłodzić. Gruszki obrać, pokroić na części i ułożyć na cieście.
masa: Żółtka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać budynie, wymieszać a na koniec dodać masę krówkową i zmiksować.Rozsmarować na gruszkach.
beza:Białka ubić z solą, potem cukrem. Przesiać budyń i wkręcić na niskich obrotach miksera. Poukładać kupkami na masie serowej. Resztę schłodzonego ciasta,rozkruszyć po bezie.
Piec w 175 * ok. 70-80 min. Pod koniec pieczenia, przykryć sernik, papierem do pieczenia. Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.