Do góry

Desery Przepis na:

Sernik krówkowy z gruszkami

Sernik krówkowy z gruszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 3910

Dodano:

Odsłon: 129

Sernik z ciastem maślankowym. Sernik krówkowy z gruszkami, wyszedł pyszny.

Składniki

  • CIASTO MAŚLANKOWE:
  • -1 masło-250 g. -1 szklanka cukru
  • -1 cukier waniliowych -5 jajek -3,5 szklanki mąki
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1/2 szklanki maślanki
  • OWOCE: -kilka gruszek w zależności jak duże
  • MASA SEROWO-KRÓWKOWA:
  • -1 kg. sera twarogowego imperialu -5 żółtek
  • -1/2 szklanki cukru pudru -2 budynie krówkowe, lub toffi
  • -300 g. masy krówkowej-kakaowej
  • BEZA:
  • -5 białek -szczypta soli
  • -1 szklanka cukru -1 biały budyń
  • DO OPRÓSZENIA: -cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto:Zmiksować masło z cukrem, dodając po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach, dolewając maślankę. Podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozsmarować na blaszkę ,30x40.(zamkniętej ze wszystkich stron i z papierem.) Mniejszą schłodzić.

    Gruszki obrać, pokroić na części i ułożyć na cieście.

  2. masa: Żółtka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać budynie, wymieszać a na koniec dodać masę krówkową i zmiksować.Rozsmarować na gruszkach.

  3. beza:Białka ubić z solą, potem cukrem. Przesiać budyń i wkręcić na niskich obrotach miksera.
    Poukładać kupkami na masie serowej.

    Resztę schłodzonego ciasta,rozkruszyć po bezie.

  4. Piec w 175 * ok. 70-80 min. Pod koniec pieczenia, przykryć sernik, papierem do pieczenia.
    Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem.
    Kroić jak stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń