Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z galaretkami agrestowymi.

Sernik na zimno z galaretkami agrestowymi.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 901 Ocena: 8006

Dodano: 02.04.2018

Odsłon: 411

Sernik z galaretką agrestową. Polecam.

Składniki

  • Spód:
  • biszkopty
  • Masa serowa:
  • twaróg 1 kg
  • cukier puder 8 łyżek
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • śmietana 30 % 250 ml zimna
  • mleko 100 ml
  • żelatyna 4 łyżki
  • Góra:
  • galaretka owocowa agrestowa 2 szt.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Spód:

    Biszkopty wykładamy na spodzie tortownicy okrągłej o średnicy 25 cm.

  2. Masa serowa:

    Do zmielonego sera dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i mieszamy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Żelatynę moczymy w wodzie, czekamy aż zrobi się z niej taki placek galaretowy, rozpuszczamy ją w gorącym mleku, studzimy i ostudzoną wlewamy do masy serowej.

  3. Całą masę serową mieszamy, wykładamy na dno wyłożone biszkoptami, równamy i wstawiamy do lodówki żeby masa stężała. W między czasie rozpuszczamy galaretki owocowe i studzimy. Ostudzone galaretki jak zaczną gęstnieć to wylewamy je na wierzch masy serowej. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

  4. Po tym czasie wyjmujemy sernik z formy, kroimy i konsumujemy.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń