Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z jeżynami

Sernik na zimno z jeżynami

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 5089

Dodano:

Odsłon: 4024

Bardzo smaczny i łatwy deser

Składniki

  • serki homogenizowane naturalne 3x 400g
  • jezyny w puszce lub mrożone
  • brzoskwinie w syropie
  • galaretka agrestowa
  • biszkopty
  • Żelatyna 8 łyżeczek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na okrągłej blasze ułożyłam biszkopty. Do syropu z brzoskwiń dodałam szklankę wody, podgrzałam- rozpuściłam w tym 6 łyżeczek żelatyny i galaretkę agrestową. Gdy płyn będzie jeszcze ciepły, energicznie wymieszałam go z serkami homo- naturalnymi.
    Właściwie od razu masa zacznie tężeć i część przelałam na biszkopty- ułożyłam brzoskwinie i wylałam resztę masy. Wstawiłam do lodówki.

    Otworzyłam puszkę z jeżynami- sok podgrzałam- można użyć mrożonych- one też puszczą sok, wtedy można dodać cukru.
    W soku jeżynowym rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny.
    Gdy ostygnie wylałam go na masę z serków i ułożyłam jeżyny.
    Teraz trzeba chwile poczekać, aż deser stężeje w lodówce.

    Smacznego :)


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (57)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń