Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 471 Ocena: 7300

Dodano:

Odsłon: 3700

Bez jajek i śmietanki. Nasz ulubiony sernik na zimno. Kiedy tylko pojawią się pierwsze truskawki ten sernik jest numerem 1. Cieszy oko i smakiem podbija serca gości.

Składniki

  • Twaróg sernikowy ( wiaderko ) 1 kg
  • masło 80 g
  • cukier drobny 70 g
  • syrop z agawy lub inny 1,5 łyżki
  • galaretka krystaliczna ( smak truskawka-wanilia )77 g
  • barwnik zielony ( tubka )10 g
  • 9 biszkoptów
  • ok. 30 truskawek
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody.
    Miękkie masło utrzeć z cukrem, potem dodawać po łyżce ser i syrop,
    wycisnąć barwnik, dokładnie wymieszać.
    Do masy serowej dodać wystudzoną galaretkę.

  2. Spód TORTOWNICY 20 cm wyłożyć biszkoptami.

  3. Na biszkoptach ułożyć opłukane truskawki i zalać masą serową.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

  4. Serdecznie polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń