Do góry

Desery Przepis na:

Sernik przekładany ciastem kruchym

Sernik przekładany ciastem kruchym

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 15002

Po prostu polecam, naprawdę warto spróbować.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z podanych składników szybko wyrobić ciasto kruche i upiec 3 placki.

  2. Masa serowa: ser utrzeć z cukrem i jajkami. W garnku rozpuścić margarynę i do gorącej dodać ser, ciągle mieszając. Do gorącego dodać budyń w proszku i rodzynki ( prażyć na małym ogniu). Gdy masa zacznie odchodzić od garnka - zdjąć z ognia. Podzielić na trzy części i gorącą masą przekładać placki, na wierzchu ma być ser, na nim ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Monikx 17 czerwca 2014 Zrobiłam troszkę inaczej ,nie piekłam placków, do przełożenia użyłam herbatników. Szczerze mówiąc miałam obawy, aby do gorącego sernika wsypać proszek budyniowy,wiec wymieszałam go w 1\2szkl.mleka. Aha.serniczek zdwoiłam i jeszcze dodałam jeden proszek więcej.
Sernik rewelacja, rodzinka tak się zajadała że zrobienie większego było strzałem w dziesiątkę:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewuniak2824 27 października 2011 ja piekę w tortownicy, wychodzą 3 cieniutkie placuszki, można podwoić porcję i upiec w blaszce 36cm/22cm

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 27 października 2011 fajne ciasto, tylko proszę poda, jaki rozmiar blaszki użyć, by z tej proporcji wyszły trzy placki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewuniak2824 27 października 2011 placki piec w temperaturze 180 stopni, ja piekę na oko, jak są rumiane to wyciągam ale myślę że ok. 30 minut im wystarczy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamelcia 26 października 2011 Fajny przepis,tylko w jakiej temperaturze i jaki czas jest pieczenia tych plackow

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń