Do góry

Desery Przepis na:

Sernik tradycyjny

Sernik tradycyjny

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1492

Dodano:

Odsłon: 36446

Wyjątkowo lekki i puszysty sernik w sam raz na poobiedni deser lub dodatek do aromatycznej kawy.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser twarogowy mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Z pomocą miksera łączymy ser z roztopionym masłem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy żółtka. Dokładnie miksujemy składniki. Białka ubijamy w osobnym naczyniu na sztywną pianę.

  2. Do masy serowej powolutku dodajemy pianę. Całość mieszamy łopatką (nie mikserem), aby sernik pozostał puszysty. Dorzucamy jeszcze bakalie i ostatni raz mieszamy całość.

  3. Masę wlewamy do formy nasmarowanej tłuszczem. Ja użyłam formy 25x18 cm. Sernik wkładamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Po upieczeniu, sernik można polać z wierzchu czekoladową polewą.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BM87 06 marca 2013 Dziękuję za miłe komentarze. :) Fakt, serniczek się udał. Jest puszysty i wilgotny, bo przepis sprawdzony. ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 06 marca 2013 Serniczek pyszniutki i na pewno wilgotny taki właśnie uwielbiam :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 05 marca 2013 napisałam, że sliczny i pyszny, że wspaniała zdjęcie, ale nie ukazał sie mój poprzedni komentarz, więc robię to jeszcze raz, pycha, ja też jutro mam w planach sernik :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń