Do góry

Desery Przepis na:

Sernik Tymiankowy

Sernik Tymiankowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 36

Delikatny Sernik Tymiankowy na Kruchym spodzie owsianym i świeżymi owocami.

Przygotowanie

  1. Połączyć Mąkę, cukier trzcinowy, zmielone płatki owsiane, proszek do pieczenia, masło rozpuścić i dodać do reszty, wymieszać.
    Wyłożyć do małych silikonowych foremek na grubość 0.5cm, piec w temp 160 stopni przez ok 10min do zrumienienia spodów.
    Wyjąć z piekarnika i ostudzić

  2. Żelatynę namoczyć
    Śmietankę zagotować z tymiankiem, i wanilią(opcjonalnie) zdjąć z ognia i odstawić na 10min. Przecedzić
    Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, do ciepłej jeszcze śmietanki dodać namoczoną żelatynę, rozpuścić, ucierać z żółtkami, na końcu dodać Mascarpone.

    Zalać spody masą i odstawić do zastygnięcia.
    Dekorować świeżymi porzeczkami i borówkami.
    Czarne porzeczki przetrzeć przez sito i wyłożyć na spód talerza i rozsmarować
    Na spód talerza wyłożyć masę krówkową i rozsmarować
    Na rozsmarowanym karmelu i czarnej porzeczce położyć sernik, można udekorować to wszystko kwiatami jadalnymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń