Do góry

Desery Przepis na:

Sernik wiedeński Anny Popek

Sernik wiedeński Anny Popek

Autor: Koniara262

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 60

Dodano: 10.07.2010

Odsłon: 2906

Ulubiony mamy =}

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do nich ser, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Następnie ubić na pianę białka i sparzyć bakalie. Następnie do masy dodać ubitą pianę i bardzo delikatnie wymieszać, dodać bakalie obtoczone w mące. Ciasto wylać na posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blachę. Piec 60 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Koniara262 12 lipca 2010 W akiej 30 x 40 cm, 40 x 50. Jak chcesz niski to w tej większej jak wysoki to w mniejszej. Mama woli wysoki więc robi w mniejszej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

emerytka 11 lipca 2010 proszę podać wymiary blachy, w której pieczesz ten sernik

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń