Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik wiedeński z bakaliami"
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 578
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 128
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 578
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 128
Składniki
Ser zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą masę.
Do masy stopniowo dodawać ser. Wlać aromat, wymieszać.
Ubić pianę z białek. Delikatnie połączyć ją z masą. Wymieszać z mąką i 2/3 bakalii. Piec około 45 minut w temperaturze 175°C. Polać polewą czekoladową, udekorować pozostałymi bakaliami.
ok. 75 minut
Można wykorzystać gotową polewę czekoladową lub zrobić samodzielnie z gorzkiej czekolady, mleka i masła.Źródło: Twoje Imperium