Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiśniowo- migdałowy"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1556
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1556
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
Herbatniki pokrusz w malakserze. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Śmietanę ubij na sztywno. Twaróg wymieszaj z cukrem oraz likierem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Połącz ją z masą serową oraz bitą śmietaną. Masę serowo-śmietanową rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Odłóż ok. 1/2 wiśni, resztę zmiksuj i przetrzyj. Mus połącz z likierem i 2/3 szkl. wody. Zagotuj. Proszek na kisiel wymieszaj z 1/2 szkl. wody. Wlej do musu. Gotuj minutę. Przestudź. Rozsmaruj na wierzchu sernika. Posyp resztą wiśni. Schładzaj godzinę.Źródło: Tina