Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z brownies i malinami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Najpierw robię masę serową. Ser miksuję z cukrem pudrem. Dodaję jajka i miksuję do czasu, aż całość stanie się puszysta i gładka. Kolej na ciasto. Czekoladę rozpuszczam, masło ucieram z cukrem pudrem. Dodaję po jednym jajku, a następnie rozpuszczoną czekoladę.
Na koniec wsypuję mąkę i delikatnie całość mieszam do czasu, aż dobrze się połączą. Połowę ciasta wykładam na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na to wykładam ser, po czym przykrywam go drugą połową czekoladowego ciasta.
Maliny delikatnie opłukuję i osuszam na papierowym ręczniku. Rozkładam je na wierzchu ciasta. Piekę je ok. 50 minut w 170°C. Studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem oprószam cukrem pudrem i dekoruję świeżymi malinami oraz listkami mięty albo melisy.
ok. 120 min • Porcja 310 kcal• Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie