Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Herbatniki zmieszać z cukrem waniliowym i stopionym masłem. Wylepić dno natłuszczonej formy. podpiec i wystudzić. Twarożek utrzeć z 4 łyżkami cukru i jajkami. Wyłożyć na podpieczony spód. Piec w 180 stopni ok 20 min. Jabłka obrać pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. 4łyżki cukru zwilżyć wodą, dodać łyżkę soku z cytryny.
Otrzymanym sosem zalać jabłka i podgrzewać na małym ogniu ok 5 min. Śmietanę wymieszać z 3 łyzkami cukru i aromatem waniliowym. Wylać na podpieczony sernik. Odsączyć z syropu jabłka ułożyć w okrąg. Piec kolejnych 15 min. Po ostygnięciu ciasto można udekorować gotowymi ozdobami i opruszyć cukrem pudrem.