Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z kokosem i brzoskwiniami

Sernik z kokosem i brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1328

Dodano:

Odsłon: 26395

bardzo dobry,może być pieczony bez kokosu i brzoskwiń.Wtedy gdy zostaną białka można z nich upiec przepyszny białkowiec usiali lub bezy

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia,dodać 15 dag cukru ,jajka i zagnieść ciasto,rozwałkować go i wyłożyć nim blaszkę

  2. żółtka ubić z 1 szklanką cukru,dodać zmielony ser,olej,budynie i wymieszać.Dodawać stopniowo mleko i mieszać (będzie dość rzadkie),dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszać,wylać na blaszkę.Piec w temp.190-200 stopni

  3. Gdy ser zacznie się rumienić po bokach wyłożyć na niego pianę ubitą na sztywno z 8 łyżkami cukru i wymieszaną z kokosem,i jeszcze piec aż piana ładnie się zarumieni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monik77 11 lutego 2011 Ja tez robię ten sernik jest porostu prze smaczny.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 18 grudnia 2010 kasia3133 ja sernik w swoim piekarniku piekę od 1-1,5 godziny

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasia3133 17 grudnia 2010 JAK DŁUGO MA SIĘ PIEC SERNIK MAXYMALNIE 60 MIN??? WIADOMO KAZDY PIEKARNIK JEST INNY

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 12 grudnia 2010 sernik ten piekłam w blaszce o wymiarach 24/36 cm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 18 maja 2010 Bogata i bardzo smakowita wersja sernika.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń