Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z orzechami

Sernik z orzechami

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1550 Ocena: 6075

Dodano: 27.12.2016

Odsłon: 297

Wyborny i smaczny.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Margarynę posiekać z mąką i cukrami, dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto i wyłożyć blachę o wymiarach 39x24 cm.

  2. Wykonanie masy orzechowej:
    Białka ubić na sztywno z cukrem wymieszać delikatnie z resztą składników. Następnie ułożyć kupkami na przygotowane w formie kruche ciasto.

  3. Posypać dosyć obficie kawą.

  4. Wykonanie masy serowej:
    Ser zmielić na gładką masę i ucierać z cukrem, żółtkami. Połączyć z resztą składników, dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno pianę z czterech białek, dodać do masy, lekko wymieszać i wylać na placek w formie. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut na ciemny złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń